Met trots presenteer ik u een greep uit de vele projecten waaraan ik met veel passie en liefde heb gewerkt. Van mijn klanten krijg ik de feedback dat zij uiterst tevreden zijn met het resultaat en genieten van een tuin die volgens hun wensen is gerealiseerd.

  Den Eerdbrand in Eindhoven
  Gedeelde binnentuin bij zorginstelling en seniorenflats in Eindhoven-Noord. Het perceel is ca 4000m2 groot.

  Opdracht:
  Het creëren van een tuin die vele belevingsmogelijkheden biedt voor de gebruikers.

  Toelichting:
  Het ontwerp is gebaseerd op het “Healing Garden” concept zoals dat in de Verenigde Staten wordt toegepast. Hierin staat beleving in ruime zin centraal om zo het welzijn van de gebruikers te optimaliseren. In dit licht bestaat de gebruikersgroep niet alleen uit bewoners en patiënten, maar ook uit personeel, bezoekers en omwonenden. In het ontwerp is ruimte gemaakt voor diverse terrassen in zon en schaduw, een besloten terras voor het personeel, een jeu de boulebaan geflankeerd door tafels met stoelen, parasols en banken, een plein met een formatie van betonbielzen voor kinderen waarop zij kunnen klauteren, een tuin waar men kan tuinieren, een waterpartij en een volière.

  Voor de Alzheimerpatiënten is een royale gesloten tuin gecreëerd, voorzien van twee loopcircuits (dolen) en terrasruimte in zon en schaduw. Om deze tuin een verbinding te geven met de “open tuin” is op de erfgrens een volière opgenomen en een glazen hekwerk met daarachter een waterpartij.

  Wij maken gebruik van cookies om u een betere website te laten zien. Meer informatie over cookies leest u in onze Privacyverklaring.