Met trots presenteer ik u een greep uit de vele projecten waaraan ik met veel passie en liefde heb gewerkt. Van mijn klanten krijg ik de feedback dat zij uiterst tevreden zijn met het resultaat en genieten van een tuin die volgens hun wensen is gerealiseerd.

  Kloosterflats Van Everdingenstraat in Eindhoven
  In opdracht van Du Pré Groenprojecten in Helmond hebben wij een ontwerp- en inrichtingsplan gemaakt voor bewoners van kloosterflats aan Van Everdingenstraat in Eindhoven. Wooncorporatie Woonbedrijf heeft een leidende rol vervuld in het organiseren van projectgroepen om de wensen van de bewoners in beeld te krijgen.
  De bewoners willen een tuin met diverse zitplekken, speelvoorzieningen en een stuk gazon.
  De tuin moet worden afgesloten van de openbare ruimte.

  Toelichting
  De vormgeving stond vrij en om een verbinding met het gebouw tot stand te brengen is gekozen voor een vormgeving en beplanting die herinnert aan de stijl van de laat middeleeuwse kloostertuinen. Deze kloostertuinen omvatten een fruitboomgaard symbool voor de cyclus van het leven, symmetrische perken opgeplant met zogenaamde Mariabloemen waarmee de altaren werden versierd, een loofgang met zitplekken voor bezinning en een kloostergang waar de monniken brevierden.

  Deze stijlelementen zijn in het ontwerp ingebracht:

  Centraal in de tuin 3 perken met o.m. witte rozen, blauwe geraniums en witte irissen. In het midden van het middelste perk ligt een waterbron, symbool voor de bron van het leven. De vorm van de licht verhoogde perken sluiten aan op de vormgeving van de raamstellen in de gebouwen.
  De centrale bloemperken worden omsloten door loofgangen van gegalvaniseerd stalen bogen, verbonden door stalen buizen waarover blauwe regens gaan groeien. Onder deze bogen zijn banken geplaatst waardoor deze plek een fijne ontmoetingsplaats is geworden.
  Aan weerszijde van de centrale ontmoetingsplek is gazon met een vruchtboom (sierkers) die al in de oude tuin stonden en in het nieuwe ontwerp behouden zijn. Aan de ene zijde is een picnicbank in het gazon geplaatst en aan de andere zijde een pingpongtafel.

  Het tuinplan is in het voorjaar van 2013 door Du Pré Groenprojecten uit Helmond uitgevoerd en gerealiseerd.
  Na twee zomers blijkt dat de tuin daadwerkelijk wordt gebruikt als ontmoetings- en speelplaats voor de bewoners.

  Wij maken gebruik van cookies om u een betere website te laten zien. Meer informatie over cookies leest u in onze Privacyverklaring.