Met trots presenteer ik u een greep uit de vele projecten waaraan ik met veel passie en liefde heb gewerkt. Van mijn klanten krijg ik de feedback dat zij uiterst tevreden zijn met het resultaat en genieten van een tuin die volgens hun wensen is gerealiseerd.

  Wooncomplex 't Hoff in Eindhoven
  In opdracht van Du Pré Groenprojecten in Helmond is ons gevraagd een ontwerp-  en inrichtingsplan te maken voor bewoners van het nieuwbouw wooncomplex ’t Hof  van Woningbouwcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven. De bewoners van dit wooncomplex aan de Scheerderstraat te Eindhoven vormen een multiculturele groep mensen boven de leeftijd van 60 jaar.
  Leidend in deze ontwerpopdracht was co-participatie vanuit de bewoners. Door middel van workshops hebben zij hun ideeën over “hun tuin” in beeld gebracht.

  Toelichting
  Vanuit de wensen van de toekomstige bewoners zijn de gewenste elementen volgens de grootste gemene deler in beeld gebracht.
  Deze waren:
  • een natuurlijke vijver met oeverbeplanting;
  • diverse terrassen en zitplekken met privacy;
  • een kruiden-, fruit- en moestuin;
  • rozenborders; borders met geur en kleur;
  • zichtbaarheid van de seizoenen; het hele jaar door beleving en bloei
  • ruime wandelpaden
  Ofschoon de omvang van de binnentuin met ca 800m2 beperkt is, zijn al deze elementen in de tuin verwezenlijkt. De wandelpaden zijn qua breedte geschikt voor ouderen: zij kunnen, ook met rollators en scootmobiels, met z’n tweeën naast elkaar door de tuin lopen/rijden.
  Er zijn verschillende terrassen aangebracht: één direct grenzend aan het café/restaurant; één op een pleintje met een centrale boom en één aan de voorzijde van de tuin langs de bestaande linde. Tussen borders zijn her en der besloten zitplekken gecreëerd. Er zijn groenten- en kruidenperken, fruitborders en leifruitbomen aangebracht.
  Het tuinplan is in het voorjaar van 2013 door Du Pré Groenprojecten uit Helmond uitgevoerd en gerealiseerd.

  Ondanks de hete en droge zomer heeft de tuin, mede door de inzet van de enthousiaste bewoners, zich fantastisch kunnen ontwikkelen. De bewoners hebben al volop van de tuin kunnen genieten. Ook in de wintermaanden zullen zij genieten omdat er vanuit elke woning (beneden én boven) een prachtig uitzicht is op de tuin.

  Foto’s
  De foto’s zijn gemaakt ten tijde van de opening en 3 maanden na de realisatie van de tuin.

  Wij maken gebruik van cookies om u een betere website te laten zien. Meer informatie over cookies leest u in onze Privacyverklaring.