Lezingen en workshops

Ik organiseer lezingen voor gezelschappen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp “Tuinen” in brede zin, lezingen en workshops die zowel informatie als ontspanning bieden.

Lezing ontwikkeling Europese tuinarchitectuur

De lezing gaat in op de ontwikkeling van de Europese tuinarchitectuur vanaf de jaartelling tot heden. Hierin wordt de samenhang getoond tussen het tijdsbeeld, de tijdsgeest en de tuinstijl in iedere periode. Door het laten zien van de historische en hedendaagse tuinstijlen is de toehoorder beter in staat te benoemen welke stijlelementen hij/zij aansprekend vindt.

Lezing hedendaagse tuin- en landschapsarchitectuur

Om de hedendaagse tuin- en landschapsarchitectuur te kunnen begrijpen moeten we terug naar het begin van de 20e eeuw toen op cultureel gebied een grote omslag plaatsvond. Tuin- en landschapsarchitectuur staat niet op zichzelf en wordt beïnvloed door diverse andere kunstvormen die alle een weerspiegeling zijn van tijdsbeeld en tijdsgeest. In de lezing wordt aandacht besteed aan deze invloeden, in het bijzonder de invloeden vanuit de bouwkunst en de schilderkunst. De verschillende tuinstijlen vanaf deze periode passeren de revue. Naast de diverse kunstvormen laten hedendaagse tuin- en landschapsarchitecten zich inspireren door de historie, door elkaar en in het bijzonder door een tweetal buitenlandse (landschaps)architecten/ontwerpers/kunstenaars, die besproken worden. Tenslotte wordt duidelijk gemaakt door welke kenmerken een hedendaagse moderne tuin/landschap zich onderscheidt.

Beide lezingen zijn interessant voor degenen die belangstelling hebben voor kunst en historie in brede zin, die historische en hedendaagse architectuurtuinen willen begrijpen, maar ook voor hen die bezig zijn hun tuin te veranderen of daartoe plannen hebben.

Workshops

Ter lering en vermaak verzorg ik workshops waarin mensen zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van een praktijkcase. Eerst geef ik een inleiding van ca 3/4 uur waarin ik de belangrijkste facetten van het ontwerpproces uiteenzet, geïllustreerd met beeldmateriaal in een Powerpoint presentatie. Daarna gaan mensen in groepjes van 3-4 personen als team aan de slag. Na afloop presenteren zij voor de hele groep hun ontwerp en lichten zij het toe. Ik becommentarieer de presentaties waar mensen veel aan kunnen hebben.

Indien u geïnteresseerd bent in (één van deze) lezingen of mijn workshops en informatie wenst, dan kunt u het contactformulier invullen. Ik zal daar spoedig op reageren.

Maken we een afspraak?

Ik nodig je/jullie graag uit voor een kosteloos kennisgesprek bij mij in de studio.

CONTACT

Auto Reply
Bedankt voor uw interesse in mijn werk. Indien nodig neem ik snel contact met u op!

Signature (Supports HTML)
Vriendelijke groeten
Ellen Vriend
Eindhoven

Opaal 27 5629 HP Eindhoven

040 - 2484647
info@artimpresa.nl

Vinkeveen

Arkenpark Mur 33 3645 EH Vinkeveen

06-30699187
info@artimpresa.nl

Liram © Artimpresa | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring Stuur een mail