Studio

Uw tuin moet spannend zijn, maar ook rust uitstralen. Als tuinontwerper zet ik mijn kennis, ervaring en creativiteit in om uw wensen en ideeën te realiseren. Zo ontstaat een bijzondere tuin die het gevoel raakt en waarin u zich thuis zult voelen. Een tuin is immers meer dan mooi of functioneel. Een tuin is emotie! Uw tuin is het verlengde van uw woon- of werkplek, een plaats om van te genieten, tot rust te komen en inspiratie op te doen. En dan zorg ik er ook voor dat de tuin het mooiste schilderij van uw woning wordt, want beleving vanuit de woning is zeker zo belangrijk als beleving vanuit de tuin zelf.
In meer dan 20 jaar heb ik een grote variatie aan tuinen qua stijlen en sferen ontworpen. Van klassieke tot hedendaagse moderne stijlen, een Engelse cottagetuin of een tuin in mediterrane of Zen sfeer. Ik laat mij graag inspireren door uw wensen. Mijn tuinontwerpen worden ervaren als functioneel, tijdloos, sfeervol, boeiend en architectonisch met oog voor details.
Mijn tuinen worden gefotografeerd door Modeste Herwig (professioneel tuinfotografe in binnen- en buitenland). Een aantal tuinen is gepubliceerd in binnen- en buitenlandse tuinbladen en tuinboeken. Meest recent is het boek Garden Design Close Up van Emma Reuss waarin 100 geselecteerde tuinen over de wereld worden getoond en beschreven. De Nederlandse tuinen die hierin zijn opgenomen zijn van Piet Oudolf, Marcel Wolterinck en mijzelf.

My Image

Stijl, sfeer en specialisme
Elk van mijn ontwerpen is anders qua stijl en sfeer. Jullie/jouw wensen en omstandigheden zijn het uitgangspunt voor de creatieve invulling. Naast alle vakkennis kunnen alledaagse dingen als inspiratie dienen, maar ook werk van gerespecteerde vakmensen en kunstenaars. Denk aan bekende tuinarchitecten zoals Mien Ruys, Piet Oudolf, maar ook beroemde architecten zoals Le Corbusier, Mies van der Rohe, Frank Lloyd Wright, Rietveld en beeldende kunstenaars w.o. Henry Moore.
Als tuinontwerper kijk ik verder dan alleen bomen, heesters en vaste planten. De indeling van de ruimte is één van de meest essentiële onderdelen die het succes van de tuin bepalen. De combinatie van sfeervolle beplanting en harde materialen zoals klinkers, tegels, split, grind, verlichtingsarmaturen, plantbakken en meubilair, zijn onlosmakelijk verbonden aan een goed tuinontwerp. Ook kan de tuin aangevuld worden met op maat gemaakte elementen zoals een paviljoen, een overkapping of een tuinhuis. Het geheel in balans brengen maakt een tuinontwerp tot een waar kunstwerk. Bekijk eens voorbeelden uit mijn portfolio.

Water en andere elementen
Ik ontwerp veel vijvers in combinatie met creatieve waterlopen, vaak uitgevoerd in eigentijdse materialen. Waterornamenten laat ik op maat maken. Opvallende contrasten in vormgeving en materialen en een duidelijke structuur vormen een onderscheidend element in mijn ontwerpen. Structuur draagt bij tot een onderhoudsvriendelijke tuin. Een waterloop of waterornament kan als unieke blikvanger uw tuin een boeiende en levendige sfeer bieden. Ook een zwemvijver kan een tuin tot een waar paradijs maken.

Om een maatwerk tuinplan te kunnen ontwerpen ontmoet ik je graag voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we wensen, ideeën en welk doel de tuin voor je heeft zodat we beiden een goed beeld krijgen van elkaars verwachtingen.
Het proces omvat het doorlopen van een aantal fasen waarin de volgende planonderdelen tot stand komen:

  • plan van indeling
  • voorlopige ontwerp (VO)
  • definitieve ontwerp (DO)
  • beplantingsplan incl. plantoverzicht, bestellijst met specificaties en onderhoudsplan
  • maten- en verhardingsplan
  • bestek
  • detailtekeningen
  • lichtplan
Het tuinplan wordt zo gedetailleerd weergegeven en afgeleverd dat iedere vakkundige uitvoerder het plan exact kan uitvoeren zoals het bedoeld en aan je is voorgelegd.
Wanneer het tuinplan gereed is kunnen offertes bij hoveniersbedrijven aangevraagd worden.
Omdat Artimpresa een onafhankelijke ontwerpstudio is, kan ik desgewenst hierin bemiddelen. Ook kan ik de uitvoering in het geheel of op onderdelen voor u regisseren.

Antwoord:
Alles wat goed en mooi is wordt in principe behouden. Niets wordt zonder uw instemming geruimd. Ik vind het een uitdaging om dergelijke fraaie beplanting te behouden en nog mooier uit te laten komen in het ontwerp. Ik weet als geen ander hoe lang het duurt voordat bomen en langzaam groeiende struiken hun hoogte en sfeer hebben bereikt.

Antwoord:
Het totale tuinplan kan worden beperkt tot één of enkele deelplannen. Het is echter niet aan te bevelen omdat het uiteindelijke beeld van de tuin wordt bepaald door het samenstel van de deelplannen. Een beplantingsplan dat vanuit een andere invalshoek wordt ontworpen dan het ontwerp zelf zal niet of minder goed harmoniëren. Dan ontstaat toch een ander beeld van de tuin met het risico dat de verwachtingen van de opdrachtgever niet worden gerealiseerd.

Antwoord:
ARTIMPRESA is een onafhankelijk ontwerpbureau dat werkt met een transparante prijsstelling. Voor het tuinplan wordt een prijs berekend gebaseerd op het gemiddeld aantal te besteden uren. Het grote voordeel is dat meerdere offertes voor de uitvoering kunnen worden aangevraagd en dat, gegeven bepaalde kwaliteitseisen, uiteindelijk de beste prijs tot stand zal komen.

Antwoord:
In de praktijk is dit niet voorgekomen maar als blijkt dat er onverhoopt geen match is, dan worden de gewerkte uren tegen het uurtarief in rekening gebracht. Om dergelijke vervelende situaties te voorkomen wordt veel tijd besteed aan het intakegesprek en wordt alles zorgvuldig vooraf doorgesproken en vastgelegd.

Antwoord:
Op basis van de opdracht en de ervaring met vergelijkbare projecten, kan een reële inschatting gemaakt worden van het aantal te besteden uren en kan de opdracht tegen een vaste prijs worden aangenomen. Alleen die onderdelen die niet of moeilijk in te schatten zijn in de intakefase (meestal bouwkundige elementen), zullen na het tot stand komen van het definitieve ontwerp worden begroot en geoffreerd.

Antwoord:
Na jarenlange ervaringen met de aanleg van mijn ontwerpen heb ik een goede kijk op betrouwbare en gekwalificeerde hoveniersbedrijven met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Die kunnen uiteraard uitgenodigd worden voor het aanvragen van offertes.

Antwoord:
Ik ben in te schakelen voor alle diensten die betrekking hebben op de uitvoering van het tuinplan. Dat kan regie zijn op de totale aanleg maar ook op enkele cruciale onderdelen.

Antwoord:
Naast regiewerkzaamheden kan ik rechtstreeks materialen inkopen bij gespecialiseerde bedrijven. Deze materialen kunnen dus voordeliger worden ingekocht.
Veel zorg besteed ik bijvoorbeeld aan het selecteren en inkopen van bomen omdat in de markt veel kwaliteitsverschillen aanwezig zijn en slechte kwaliteit bomen ergernis zullen opleveren. Dat wil ik voorkomen.

Maken we een afspraak?

Ik nodig je/jullie graag uit voor een kosteloos kennismakingsgesprek bij mij in de studio.

CONTACT

Auto Reply
Bedankt voor uw interesse in mijn werk. Indien nodig neem ik snel contact met u op!

Signature (Supports HTML)
Vriendelijke groeten
Ellen Vriend
Eindhoven

Opaal 27 5629 HP Eindhoven

040 - 2484647
info@artimpresa.nl

Vinkeveen

Arkenpark Mur 33 3645 EH Vinkeveen

06-30699187
info@artimpresa.nl

Liram © Artimpresa | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring Stuur een mail